Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Pufíci, seslíci a bobíci

11.8.2021
(ČL-11)-752-1024

Pufíci, seslíci a bobíci 
Ať už mu říkáme pufík, seslík, bobík nebo taburet, všichni myslíme menší většinou čalouněnou nízkou stoličku umístěnou vedle naší pohovky. Někdo neví, k čemu jsou, někde si myslí, že jsou zcela zbyteční a někdo je naopak velice zbožňuje. A my samozřejmě patříme k té poslední skupině! Nejenže jsou praktickými pomocníky téměř v každé místnosti, ale také náš interiér příjemně zútulní. A ruku na srdce, někteří jsou designově tak roztomilý, že bychom je nejraději celý den objímali. 

K čemuže to vlastně jsou?
Záleží, kam si toho svého umístíte. Pokud jej dáte do obýváku, může sloužit jako podpěra Vašich po náročném dni bolavých nohou, nebo jako odkládací místo pro všelijaké zrovna nepoužívané věci a v  dobách nouze i jako sedací místo pro Vaši četnou návštěvu. Někteří jsou speciálně upraveni a můžeme je dokonce používat jako konferenční stoleček. Když do dětského pokoje či pracovny tak určitě jako úložný prostor, příležitostné sezení či odkládací místo. Ve všech případech, bychom ale měli zohledňovat čistitelnost či údržbu. Dalším hlediskem je prostor. Před pořízením si musíme uvědomit, že musí mít někde své ,,parkovací místo“ nebo pokud si to můžeme dovolit ho necháme v prostoru, avšak pozor, aby nebyl úplně v cestě našemu běžnému provozu v místnosti. Pokud našeho bobíka umístíme do ložnice či šatny, pak ani zde rozhodně neprohloupíme!
V ložnici může sloužit jako sezení u toaletního stolu a v šatně jako podpora při oblékání, protože si všichni rádi navlékneme ponožky bez zbytečného poskakování po místnosti. 

Druhy
Fantazii se meze nekladou, a proto je jich nepřeberné množství tvarů, velikostí a designů. Tak který si teda vybrat? Záleží na tom, který se nám líbí, který nás něčím zaujme a také jak a k čemu chceme, aby nám sloužil. Jiný budeme volit do obývacího pokoje, jiný například do ložnice. Existují také velice vytunění a praktičtí kousci například spojení mezi bobíkem a němým sluhou můžete vidět zde. 

Barvy
Pokud je chceme umístit do obývacího pokoje, měli bychom je volit v podobných odstínech jako zbytek místnosti, aby nám hezky ladily jak k sedací soupravě, která prostoru vévodí, tak k nábytku. Pokud je chceme umístit do dětského pokoje či pracovny na barvách se klidně můžeme vyřádit. Prostor nám totiž pěkně rozveselí. I do ložnice bychom jako do obývacího pokoje měli voli spíše střídmější ladící odstíny.

Materiály
Jak již bylo řečeno fufíci, seslíci a bobíci mají několikero využití, proto bychom měli hledět i na vhodný materiál. Většina z nich je kvůli pohodlí čalouněná a proto je nezbytné ujistit se, že je materiál omyvatelný, nebo se nechá sundat a vyčistit.

Výhody
Nakonec si to ještě jednou raději shrneme. Pro případ, že jsme Vás tímto článkem nadchli a Vy doma ještě žádného krasavce nemáte. Zde uvádíme několik výhod pufíků, seslíků a bobíků:
- dokáží náš interiér pořádně zútulnit,
- může sloužit jako stoleček,
- příležitostné sezení,
- odkládací místo,
- příležitostné válení,
- jako úložný prostor,
- podnožka pro znavené nožky,
- rozveselení prostoru nejen svou barvou ale i tvarem.
A abychom byli fér, přidáváme i jednu nevýhodu: zabírá prostor. Ale myslíme, že tato chybka se ve většině případech dá odpustit.

Tak pojďte taky jednoho či dva vlastnit!

 

Váš tým návrhářů