Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Osvětlení ArtCrystal

1.3.2023
IMG-20230226-WA0037

Správně zvolené osvětlení dokáže posunout každý interiér vždy o stupeň výš a je takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Jistě nám dáte za pravdu, že nejde o pouhý doplněk, ale o klíčovou součást prostoru nejen z hlediska designu. Osvětlení totiž zařizuje i celkový dojem a ovlivňuje to, jak se v daném prostoru cítíme. V dnešním článku se zaměříme na skutečné skvosty z rukou zlatých českých ručiček – osvětlení od výrobce Art Crystal Tomeš s.r.o..

 

Jaké jsou rozdíly v kolekcích a materiálech?

Značka ArtCrystal nabízí širokou škálu křišťálových svítidel, které jsou rozděleny do různých kolekcí. Každá kolekce má své specifické vlastnosti a stylovou charakteristiku, takže si můžete vybrat takovou, která nejlépe odpovídá vašemu vkusu a stylu vašeho interiéru.

  

Na co si dát pozor při výběru osvětlení?

Dobře navržené osvětlení dokáže vylepšit atmosféru, zvýraznit jednotlivé prvky interiéru a dokonce zlepšit vaši náladu. Při výběru osvětlení je však třeba dát pozor na několik věcí, aby bylo vaše osvětlení plně funkční.

Účel místnosti

Každá místnost má jiný účel a vyžaduje jiný typ osvětlení. Například kuchyně a koupelna potřebují jasné světlo, zatímco obývací pokoj a ložnice by měly mít osvětlení spíše měkké a relaxační. Proto se při výběru osvětlení zaměřte na účel místnosti a zvažte, jaký typ vám pro danou místnost nejlépe vyhovuje.

Intenzita osvětlení

Intenzita osvětlení se měří v lumenech a každá místnost potřebuje jinou intenzitu. Při výběru zvažte velikost místnosti, počet oken a další faktory, které ovlivňují množství světla v konkrétním prostoru. Pokud máte k dispozici málo přirozeného světla, budete potřebovat větší intenzitu osvětlení, aby místnost nepůsobila příliš temně.

Barva světla

Barevný odstín může mít velký vliv na atmosféru v místnosti. Teplé bílé světlo má relaxační atmosféru, zatímco studené bílé světlo je vhodné pro pracovní prostory a místnosti, které potřebují jasnější a koncentrovanější osvětlení.

Velikost a design svítidel

Velikost a design – to jsou další faktory, které je třeba vzít v potaz při výběru toho pravého osvětlení. Velikost svítidel by měla být v souladu s velikostí místnosti a jejího vybavení, aby se lustry nestaly příliš dominantním prvkem v interiéru. Design svítidel by měl ideálně esteticky doplňovat interiér a podtrhnout jeho výjimečnost.

  

Jak se provádí montáž lustrů a na co si dát pozor?

Montáž křišťálových lustrů ArtCrystal je poměrně složitý proces, který by měl být prováděn odborníkem s dostatečnými zkušenostmi. Pokud nejste kovaným elektrikářem nebo montérem svítidel, je lepší instalaci svěřit našim odborníkům.

Zde je pár rad, na co se zaměřit:

  • Nejdříve si zjistěte, zda-li má prostor pro umístění dostatečnou nosnost.
  • Následně je nutné správně připevnit základnu, ve které je lustr ukotven.
  • Poté se instaluje nosný řetěz a zapojí se kabely.
  • Dalším krokem je správně a pečlivě zavěsit samotný lustr, který je složen z křišťálových prvků.
  • Pro ověření správnosti zapojení vyzkoušejte osvětlení zapnout.

 

Partnerství Italier a ArtCrystal Tomeš

Jsme nesmírně potěšeni, že je společnost ArtCrystal již dlouhá léta naším hrdým partnerem, díky kterému máme možnost povznést vaše projekty a realizace na jinou úroveň. Pokud se u nás rozhodnete některý z výrobků zakoupit, získáte 10% slevu na celé portfolio produktů ArtCrystal.

Jedním z benefitů je i kompletní poradenství při výběru vhodného osvětlení. Ochotně vám vypracujeme návrh a poradíme s vhodným počtem lustrů pro váš projekt.

V brzké době chystáme i vzorkovnu v Praze, kde si budete moci křišťálové lustry české výroby z Jablonce osobně prohlédnout a svůj výběr zkonzultovat s našimi zkušenými designéry.

Vyberte si z naší nabídky křišťálových lustrů a vneste do svého interiéru tradici, kapku umění i poctivou českou ruční výrobu zároveň.

 

 

Váš tým návrhářů