Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Jak vybrat vhodnou tapetu?

1.2.2023
blog-tapety-uvodni

Tapety se těší oblibě již po několik generací. Není divu, jde totiž o rychlý a velice efektivní způsob, jak dodat interiéru jiskru a originalitu. Kvalita materiálů a nabídka vzorů se samozřejmě za celou tu dobu značně vyvinula a vy tak v dnešní době můžete vybírat z nepřeberného množství vzorů i druhů. Jak tedy vybrat tu pravou? S tím vám dnes rádi poradíme.

 

Druhy materiálů

Rozlišujeme 3 základní druhy tapet podle použitého materiálu při výrobě: papírové tapety, vinylové a vliesové tapety.
Podívejte se na kompletní výběr tapet nabízených na našem e-shopu, rozhodně je z čeho vybírat.

Kolekce TAPETY>>

Papírové tapety

Jedná se o cenově nejdostupnější variantu tapet. Nižší pořizovací cena, například oproti vinylovým, však není na úkor kvality či užšího výběru dekorů.
Tapety z naší nabídky jsou vyrobeny z kvalitního a stálého materiálu v kombinaci s vysoce ekologickým tiskem, který zaručuje stálost barev a vysokou otěruvzdornost. Nestane se vám, že byste po přesunutí nábytku měli na zdech vybledlá místa od slunečních paprsků, jako tomu bylo zvykem u našich babiček.
V naší nabídce papírových tapet můžete vybírat z módních přírodních dekorů, ozvláštněných texturou, jež dodává vzoru dynamiku a neobyčejnost.

Vinylové tapety

Kouzlo vinylových tapet tkví v jejich pevnosti a především v odolnosti proti vlhkosti. To rozšiřuje možnosti aplikace i tam, kde by jinak hrozilo poškození vodou. Ideální jsou proto pro prostory koupelen a wc. Dejte sbohem klasickým keramickým obkladům a dopřejte prostoru luxus krásných vzorů a neokoukaných struktur.
Ne vždy máte k dispozici ideální podkladovou vrstvu zdi a v případě, že potřebujete zakrýt nedokonalosti či nerovnosti, doporučujeme vybírat právě z vinylových tapet. Tloušťka materiálu dává navíc výrobcům skvělou možnost pro užití plasticity vzorů, které byste na zdech jinak složitě dosahovali klasickými metodami.

Důležitou informací o vinylových tapetách je to, že tento materiál je vždy jen povrch, tedy to, co je nahoře a má strukturu. Ale spodní vrstva je vždy buď papír, nebo dnes již ve většině případů vlies.
Na našem e-shopu na vás čeká téměř 200 druhů tapet v zámeckém stylu s vinylovým povrchem. Naši designéři vám ochotně poradí s výběrem té pravé pro váš interiér. 

Vliesové tapety

Vliesové tapety jsou tvořeny vrstvou vlákninového materiálu, který má skvělé stálé vlastnosti a jednoduše se aplikuje. Právě pro svůj jednoduchý způsob aplikace se těší veliké oblibě u zákazníků.
Vliesové tapety jsou kombinací materiálů, kdy spodní vrstvu tvoří již zmíněný prodyšný vláknitý podklad a horní vrstva je potažena buďto papírem či vinylem. To tapetám propůjčuje to nejlepší z obou zkombinovaných materiálů.
Nabídka vliesových tapet na našem e-shopu skrývá skutečná umělecká díla, která vašemu prostoru dodají punc mistrovského díla.

Na co si dát pozor při lepení tapet

Klíčová je v tomto příprava a znalost práce se zvoleným materiálem. U papírových tapet je předem nutné počítat s tím, že vlivem namočení zvětší svůj rozměr cca o 1 cm. Jsou také poměrně tenké a vyžadují hladký povrch bez kazů, jinak pod nimi bude vše vidět. Oproti tomu vinylové či vliesové tapety jsou tvarově stálé a zakryjí i větší nerovnosti. U vliesových tapet je proces ulehčen tím, že lepidlo nanášíte přímo na zeď a následně přikládáte suchou tapetu.
Také doporučujeme připravit povrch, na který budete tapetu lepit. Všeobecně se doporučuje povrch předem impregnovat pro lepší přilnutí materiálu.
Pokud si netroufnete na renovaci sami a chcete mít jistotu dokonalého výsledku, rádi vám zařídíme profesionální tapetáře. Samozřejmostí je i pomoc s výpočtem spotřeby materiálu pro váš projekt.

Zámecké tapety

Zámecký interiér přímo volá po zdobnějším řešení dekorace zdí. Univerzální bílá barva by v tomto případě působila poněkud nedokončeně a hole. Schválně, podívejte se na některou z našich realizací a posuďte sami, jak použití tapet prostor oživí a doplní.

Často se při realizaci zámeckých interiérů setkáváme s podmínkou užití tradičních materiálů pro co nejvyšší zachování historického rázu celé stavby. V některých státech to může být i obsahem specifikace tapet pro památkové objekty. Zde přichází na řadu tapety s papírovým podkladem, které mohou být stejně luxusní, jako kterékoliv jiné. Tyto tapety jsou vždy v klasickém stylu, protože se umisťují právě do zámeckých prostorů přesně z toho důvodu, že to je nejstarší a tradiční varianta tapety. Před 100 lety (vlastně ani před 40 lety) přece jiné, než papírové tapety, nebyly.

V dnešní době již obyčejné 100% papírové tapety a luxusní tapety s papírovým podkladem z trhu téměř vymizeli a jedná se tak spíše o poptávkové zboží.

Naše nabídka tapet

Nechte se hýčkat luxusem. V naší nabídce máme i takové skvosty, jako kolekci luxusních tapet od celosvětově uznávaného návrháře Philippa Pleina.
Věříme, že si u nás vyberete tu pravou tapetu pro váš interiér a pokud budete tápat, náš tým profesionálních designerů je vám k ruce.

 

 

Váš tým návrhářů