Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Jak si správně vybrat skříň?

21.12.2021
camelgroup_round

Vestavěné nebo volně stojící?
Právě přemýšlíte o koupi nové skříně a stojíte před rozhodnutím, jaký typ skříně zvolit? Váháte nad tím, jaký by měla mít vzhled, velikost, barvu a počet polic? Nebojte, my Vám poradíme! Šatní skříň je nepostradatelným kouskem každé domácnosti a měla by mít dostatečně velký prostor na uložení oblečení a věcí, které potřebujete uschovat.

Co by měla obsahovat?
V první řadě je velice důležité si pečlivě promyslet, co plánujete do skříně ukládat. Je to oblečení, boty, doplňky nebo třeba knihy a dokumenty? Kolik oblečení budete do skříně věšet a kolik věcí potřebuje uložit do polic? To jsou zásadní otázky, které nám pomůžou při rozhodování. Je vždy lepší pořídit větší skříň, kde budou věci přehledně uloženy než menší skříň, ve které strávíme několik minut drahocenného času hledáním určitého kousku oblečení.

Posuvné nebo křídlové?
Další otázkou je, jestli vybrat skříň s křídlovým dveřmi nebo posuvným systémem. Pokud máte před skříní prostor, kde se sotva otočíte, pak je určitě vhodnější zvolit posuvné dveře z důvodu ušetření místa. Jsou skvělou volbou i kvůli své snadné manipulaci.

Skříň se zrcadlem nebo bez?
Ano, pokud plánujete skříň umístit ve vstupní místnosti nebo hale. Skříň se zrcadlem jistě ocení každý člen Vaší domácnosti, který se bude chtít před odchodem z domova ještě patřičně upravit. Je velkou výhodou i kvůli úspoře místa. V případě, že váháte nad pořízením skříně se zrcadlem do ložnice, pak si tento krok pořádně rozmyslete. Podle odborníků Feng Shui není vůbec dobré mít zrcadlo v ložnici, může prý narušovat klidný spánek. Pokud ale vlastníte šatnu, máte vyřešeno a skříň můžete umístit právě tam!

 

Váš tým návrhářů